Hi havia una vegada un pintor de ventalls valencià que es va convertir en una de les veus líriques més famoses del panorama internacional.

VICENT BALLESTER

El baríton valencià que va triomfar a les Amèriques (1887-1927)

Benvinguts a la pàgina del baríton valencià Vicent Ballester, el pintor de ventalls que es va convertir en una de les veus líriques més importants i famoses de principis del segle XX. El fet de morir tant jove i no ser la veu normalment protagonista a les òperes ha fet que aquest gran cantant fos injustament oblidat.

El meu avi va ser una gran estrella que, encara que fugaç (va morir als 40 anys) i ara pràcticament oblidada, va triomfar al costat dels millors cantants de l’època, al Teatro Colón de Buenos Aires o al Metropolitan de New York, entre altres

No vaig saber de la fama i la importància que va tenir, fins l’any 1988, arran d’un viatge que vaig fer a Nova York. Abans de marxar, el meu pare, que gairebé no parlava del seu (excepte per dir que havia estat un cantant d’òpera) em va demanar que anés al Metropolitan a veure què trobava. Hi vaig anar només per complaure’l ja que res esperava d’aquella visita. Però, per la meva gran sorpresa, vaig sortir de la Meca de la Opera fins i tot amb còpies dels contractes. I allà va començar tot. Des d’aquell dia fins avui he continuat investigant. El meu pare ja no hi és però per la seva memòria i per la del meu avi, vull que es conegui aquest últim ja que va ser un dels mes grans de la seva època i només la seva mort tant jove, va ser la causa del seu oblit.

Barcelona, Setembre de 1915 - Vicent Ballester caracteritzat per interpretar En Sevilla está el Amor

Barcelona, Setembre de 1915

Vicent Ballester caracteritzat per interpretar En Sevilla está el Amor.

Joomla templates by a4joomla