A Paris, la Maharani va descobrir la veu del pintor

A Paris, en Vicent coneix a Anita Delgado (la Maharani de Kapurtala) qui veient les facultats líriques del valencià, li va pagar unes classes amb el gran tenor polonès Jean de Reszké. Potser per agrair-li la seva ajuda, el meu avi li va pintar un ventall que, fins fa poc, estava en mans dels seus descendents. Tot això, que en un principi ens semblava un tant increïble, la casualitat va fer que ho poguéssim confirmar gràcies al llibre biogràfic escrit per l’escriptora espanyola Elisa Vázquez de GeyAnita Delgado, la Maharani de Kapurtala”.

En unes declaracions posteriors en Vicent va dir que havia cantat Aida en un teatre dels bulevards de Paris i també que va interpretar el paper principal de Pagliacci, així com el d’Alfio a Cavalleria Rusticana al Teatre Olimpia. No he pogut confirmar cap d’aquests extrems.

Va ser també a Paris, on la seva germana Manolita va tenir la seva filla Manolita Saval, qui, amb els anys es convertiria amb una famosa actriu de cine, teatre i televisió a Mèxic (on va morir l’any 2001) i que era la mare de Manuel Saval, actor de cine i televisió molt estimat a Mèxic i que va morir fa poc.

1914 03 26 Paris Vicent Ballester

París, 26 de març de 1914

Retrat de Vicent Ballester

Joomla templates by a4joomla