Ovacionat retorn a La Havana

Les següents noticies el situen altre cop a Cuba, en solitari, per cantar també en concert. Això havia de ser els dies 26 i 30 d’abril de 1926 al teatre Payret de La Havana. Però segons les noticies d’un diari, després d’un viatge de l’empresari Guillermo de Cárdenas als Estats Units: “Ya de regreso en La Habana, el Sr. de Cárdenas ha fijado las fechas en que se ofrecerán los anunciados conciertos de Ballester: el 6 y 8 próximo (por Mayo). El lugar escogido es el Teatro Nacional siguiendo indicaciones del ilustre cantante español, que se muestra encantado...”. Vicent era quasi un heroi a La Havana. A la seva arribada al port, es va trobar amb una multitud d’amics i admiradors esperant-lo als molls de l’Arsenal, estant-hi representada la colònia espanyola i, principalment, la valenciana.

Va ser profusament anunciat prèviament a la seva arribada i es va mencionar repetidament a la premsa la simpatia de la que gaudia al país, com n’era de recordat, etc. Després del primer concert les crítiques van ser unànimement entusiastes: admiració, estima al cantant i a l’home... El segon concert va ser també un èxit. A tots dos el va acompanyar al piano el director d’orquestra i compositor cubà Gonzalo Roig.

Aprofitant l’estada de Ballester a La Havana, els valencians li van tributar un afectuós homenatge, en forma de banquet, el 16 de maig.

La revista “Cine Mundial” es va fer ressò del pas del meu avi per Cuba i de l’homenatge i van anunciar que, per l’any vinent hi hauria òpera i de la bona a La Havana. Seria una companyia formada per figures del Metropolitan, de la Boston Opera Company, de la Philadelphia Opera i la de Chicago. O sigui: “un elenco de primer orden. Y no puede ser otra cosa ya que el director artístico de la misma será Vicente Ballester...” Aquest era potser el projecte final del meu avi qui, o per motius de salut (el més segur) o algun altre que ignorem, ja no volia continuar activament cantant. Naturalment aquest projecte no es va poder realitzar ja que va morir abans.

1926 05 16 La Habana Vicent Ballester Homenaje Centro Valenciano

La Havana, 16 de maig de 1926 - Homenatge al Centro Valenciano

Joomla templates by a4joomla